2024. szeptember 29-én vasárnap a gyönyörű Városliget adott otthont a „Szívünk Napja” rendezvénynek, amelynek célja a szív- és érrendszeri egészség népszerűsítése és az újraélesztés fontosságának hangsúlyozása volt. A rendezvény során több izgalmas program várta a látogatókat, azonban idén a fókuszpontban az újraélesztés állt, és a legnagyobb figyelmet az újraélesztő stand kapta.

Az Innomed Medical Zrt. számára a rendezvény egyik különlegessége, hogy számos neves partner összefogásával valósult meg. Az Innomed Medical Zrt., az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika kollégái lelkesen dolgoztak együtt, hogy oktatásban részesítsék a látogatókat az újraélesztés menetéről. A csapatok közötti együttműködés példaértékű volt, és a résztvevők számára lehetőséget nyújtott, hogy valós időben tanulják meg az életmentő technikákat.

A stand középpontjában a CardioAid-1 félautomata defibrillátor állt, amely egy forradalmi eszköz az újraélesztés során. Az oktató szakemberek részletesen bemutatták, hogyan kell használni ezt a készüléket, és hangsúlyozták, hogy a gyors reakció és a megfelelő eszközök rendelkezésre állása életet menthet. A résztvevők nemcsak elméleti ismereteket szereztek, hanem lehetőséget kaptak arra is, hogy a defibrillátor használatát gyakorolják. Ezen kívül az érdeklődők megismerkedhettek a SzívCity applikációval is, amely egy virtuális közösség, melynek önkéntes tagjai készek megmenteni a hírtelen szívmegállás köztéri áldozatait. Az applikáció egy nyilvános AED adatbázissal is rendelkezik, így vészhelyzetben láthatóvá válik, hol van a legközelebb használható AED készülék.

A rendezvény folyamán számos érdeklődő állt meg az újraélesztő standnál, hogy többet tudjon meg az elsősegélynyújtásról és az újraélesztés fontosságáról. A látogatók aktívan részt vettek az oktatásban, és számos kérdést tettek fel a szakembereknek. Az esemény nemcsak szórakoztató volt, hanem komoly ismereteket és készségeket adott át, amelyek akár életet is menthetnek.

A Szívünk Napja rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a szív- és érrendszeri betegségekre és azok megelőzésére, valamint arra, hogy az újraélesztés alapvető ismeretei és a szükséges eszközök (mint például a defibrillátorok) széles körben elérhetőek legyenek. Az Innomed Medical Zrt. és a többi résztvevő elkötelezett amellett, hogy a jövőben is folytassa a közösségi oktatást és a prevenciós figyelemfelhívást.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a rendezvényen, és hozzájárult a közös célunkhoz: egy egészségesebb, biztonságosabb közösség megteremtéséhez!